دریافت 1800 طرح پژوهشی و تحقیقاتی از سراسر کشور/ سهم ناچیز کردستان از تسهیلات صندوق

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، نصرت‌الله ضرغام در نشستی که عصر امروز با حضور اساتید، پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه‌های کردستان در سنندج اظهار داشت: از ابتدای تاسیس صندوق تاکنون تنها 314 میلیون تومان به استان کردستان تخصیص یافته است.

وی ضعف اطلاع‌رسانی و اطلاع‌یابی را از عوامل تمرکز فعالیت‌های صندوق در مرکز عنوان کرد و ادامه داد: از سال گذشته صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به منظور توزیع متوازن و عادلانه تسهیلات و اعتبارات صندوق توجه ویژه به نقاط و استان‌های کشور را مورد توجه قرار داده است.

ضرغام تصریح کرد: در این راستا تاکنون در 18 استان کشور جلسات متعددی برای معرفی برنامه‌ها و فعالیت‌های صندوق انجام شده و این روند ادامه دارد.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از تشکیل هسته‌های علمی مرتبط با صندوق در دانشگاه‌ها خبر داد و افزود: این هسته‌های علمی مرکب از اساتید دانشگاه، نخبگان و پژوهشگران است که می‌تواند در تسهیل و تسریع خدمت‌رسانی موثر باشد.

وی بیان داشت: دانشگاه‌ها باید در این راستا اطلاعات کاملی از نیروی انسانی فعال خود به صندوق ارائه دهند تا برنامه‌ریزی‌های لازم بر اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها صورت گیرد.

ضرغام مجموع پروژه‌های تحقیقاتی دریافتی را از ابتدای تشکل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور 8 هزار و 46 طرح اعلام کرد و گفت: تاکنون از این طرح‌ها 2 هزار و 978 طرح مصوب شده و یک‌هزار و 263 خاتمه یافته است.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران عنوان کرد: آموزش، پژوهش و فناوری باید پیوسته و مرتبط با یکدیگر باشند تا بتوان به بهترین نحو از ظرفیت ها استفاده ببریم.

وی اظهار داشت: ارتباط موثر بخش های آموزش، پژوهش و فناوری سبب رشد سرمایه اجتماعی و انسانی می‌شود که این امر نیز به تبع خود توسعه کشور را به همراه خواهد داشت.

ضرغام توجه به آموزش و پرورش استعدادها را در تمام مقاطع سنی بسیار پراهمیت برشمرد و بیان داشت: توجه به ارتقای سطح دانش در جامعه و پیوستگی بخش‌ها موجب پیشرفت جامعه می‌شود.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ظرفیت‌های پژوهشی بالقوه را اساس و پایه رشد علمی برشمرد و گفت: این امر مورد توجه صندوق قرار دارد، چرا که موجب ارتقای سطح کیفی و کمی علم و فناوری می‌شود.

وی تصریح کرد: حمایت از پژوهش سراهای دانش‌آموزی در مدارس و تشکیل هسته‌های علمی در تمام استان‌ها،  از برنامه‌های مهم و بالفعل صندوق است.

ضرغام حمایت از دانشجویان کارشناسی ارشد و حمایت از رساله‌های دکتری را از دیگر اهداف صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور عنوان کرد و افزود: سقف حمایت از رساله‌ها تا 350 میلیون ریال است و در صورتی که رساله مورد توجه سازمان‌ها و نهادها قرار گیرد میزان حمایت افزایش می یابد.

وی گفت: در سال گذشته یک‌هزار و 800 پروژه و طرح پژوهشی و تحقیقاتی از سراسر کشور دریافت شده است که تاکنون 30 تا 35 درصد طرح‌ها مصوب و مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور توجه به مخترعان را نیز از اهداف صندوق بیان کرد و افزود: در این زمینه علاوه بر ثبت اختراع، در صورت امکان تلاش می‌کنیم زمینه ثبت بین‌المللی آن را نیز فراهم کنیم.

انتهای پیام/79002/ن40

http://fna.ir/Y0CW51

ایران نیوز...
ما را در سایت ایران نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان iranews بازدید : 142 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 23:22