مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوا در مورد ایرالکو تاکنون عملیاتی نشده است

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، حمید رضا اخوان بعد از ظهر امروز در کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک با اشاره به اینکه شرکت ایرالکو تاکنون در زمینه تعهدات خود هیچ اقدام عملیاتی انجام نداده است، اظهار داشت: متأسفانه مصوبات این کارگروه تاکنون عملیاتی نشده و ایرالکو نتوانسته به تعهدات خود پایبند باشد و آنها را عملیاتی کند.

وی با اشاره به اینکه در تمامی جلسات ایرالکو به گونه‌ای صحبت کرده که گویا هیچ‌گونه آلودگی ندارد، افزود: این شرکت تاکنون صدمات و لطمات زیادی را به این شهر وارد کرده و بیشترین ضربه را به سلامتی مردم و شهروندان این شهر زده که باید پاسخگو باشد.

رئیس شبکه تشکل‌های محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: این شرکت در این کارگروه به دنبال تغییر در ساختار کشور و تشویق توسط دولت و مسئولان استانی است و همیشه تلاش داشته با گزارش‌های دروغ آلایندگی این صنعت را کتمان کند.

اخوان با اشاره به اینکه در سال گذشته مصوب شده بود که 20 آذر خطوط چهار و پنج ایرالکو تعطیل شود، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده، ادامه داد: 90 درصد صحبت‌ها و ارائه عملکرد ایرالکو در تمامی جلسات مشابه یکدیگر است و تاکنون هیچ اتفاق تازه‌ای در زمینه رفع آلایندگی این شرکت برنداشته است.

وی خاطرنشان کرد: شرکت ایرالکو هیچ‌گونه اعتقادی به محیط زیست ندارد، زیرا با توجه به اینکه یک هیئت آلمانی متخصص محیط زیست برای رفع مشکلات و مخاطرات زیست محیطی به این شهر آمده بود این شرکت اجازه بازدید از این کارخانه را به هیئت آلمانی نداد.

رئیس شبکه تشکل‌های محیط زیست استان مرکزی گفت: مطابق با رای گیری‌های انجام شده توسط تشکل‌های محیط زیست استان دیگر مصوبات این کارگروه در زمینه ایرالکو را از این بخش دنبال نخواهیم کرد و از مجراهای دیگر این مسئله را پیگیری و دنبال می‌کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این کارگروه با اشاره به اینکه در سال گذشته 28 روز ناسالم را سپری کردیم گفت: کمترین تعداد روزهای آلوده را در سال گذشته در آذر و دی داشتیم و از ابتدای سال تاکنون خوشبختانه هیچ روز آلوده‌ای را شاهد نبوده‌ایم که بارش نزولات آسمانی در این زمینه بسیار تأثیرگذار بوده است.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی بیان کرد: شرایط کلانشهر اراک از نظر آلودگی هوا در شرایط مطلوبی قرار ندارد، امیدواریم که بتوانیم امسال مصوبات این کارگروه را تا حد زیادی اجرایی کنیم و در این زمینه با جدیت بیشتری گام برداریم.

وی اظهار کرد: از تعداد 47 مصوبه 41 مصوبه در سال گذشته اجرا شده و 6 مصوبه در دست اقدام است همچنین در حال حاضر 4 ایستگاه پایش آلودگی هوا در این شهر فعال است که بحث آلودگی از طریق این دستگاه‌ها در استان پیگیری و رصد می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: احیای تالاب کویری میقان و تعطیلی معادن، خروج خودروهای فرسوده و از رده خارج، تأمین و تجهیز امکانات محیط زیست برای پایش و نظارت بیشتر و همچنین تأمین سوخت صد درصدی گاز در نیروگاه به جای مازوت باید در سفر رئیس جمهور به استان مرکزی مطالبه شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این کارگروه با اشاره به اینکه باید سهم آلایندگی تمام بخش‌های صنعتی از روش‌های علمی مشخص شود، تصریح کرد: به همین منظور دانشگاه علوم پزشکی با استفاده از ظرفیت متخصصان و کارشناسان طرحی را در نظر دارد که در 10 نقطه از شهر 3 روز یک بار میزان تأثیر آلاینده‌ها بر سلامت مردم را بررسی و رصد کند.

حسن طاهراحمدی با اشاره به اینکه هم‌اکنون استان مرکزی و کلانشهر اراک از بیماری‌های مختلف مانند ام‌اس، سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های تنفسی رنج می‌برد، گفت: سهم هر کدام از صنایع آلاینده بر روی سلامت مردم از طریق این طرح و پایش مشخص خواهد شد.

وی در پایان اضافه کرد: انجام این طرح و شناسایی تأثیر آلاینده‌ها بر روی سلامت شهروندان از طریق این طرح نیازمند حمایت دولت و مسئولان استانی است که در این زمینه باید با جدیت و برنامه‌ریزی بیشتر گام برداشته شود و نتایج این طرح که به صورت علمی انجام شده مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/87002/ذ40

http://fna.ir/83YA1F

ایران نیوز...
ما را در سایت ایران نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان iranews بازدید : 150 تاريخ : سه شنبه 31 فروردين 1395 ساعت: 22:21